19 Kasım 2011 Cumartesi

Patlıcan Pilezez tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 1 kg patlıcan

  • 1 su bardağı sıvı yağ

  • 1 su bardağı su

  • 3/4 adet domates

  • 5 adet sivri biber (köfte harcı için)

  • 1/2 köftelik kıyma

  • Yarım demet maydanoz

  • karabiber

  • tuz













Patlıcan Pilezez


yemeğinin hazırlanışı:


Patlıcanlar alacalı soyularak iki parmak eninde halka şeklinde doğranır. Tuzlu suda 20-30 dakika bekletilir. Süzülüp kurulandıktan sonra sıvı yağda hafifçe kızartılır. Bir karıştırma kabında kıyma, maydonoz, tuz, karabiber yoğurulur ve yassı köfteler yapılır. Önce fırın tepsisine patlıcanlar sırayla dizilir. Üstüne köfteler dizilir. Köftelerin üzerine bir sıra patlıcan daha dizilir. Bunların üzerine halka doğranmış domates, biber ve sarımsak konur. Salça 1 su bardağı suda ezilerek sebzelerin üzerine dökülür. 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir ve sıcak servis yapılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder