19 Kasım 2011 Cumartesi

Biberiyeli Tavuk tarifi 2011











için Malzemeler :


� 250 gr kuşbaşı tavuk
� 80 gr kuru soğan
� 1 diş sarımsak
� 4 gr biberiye
� 10 ml yoğurt suyu











Biberiyeli Tavuk


yemeğinin hazırlanışı:


Kuşbaşı tavukları kapaklı cam bir kaba alın. Soğanı iri parçalar halinde doğrayın, tavuklarla harmanlayın.Sarımsağı ince kıyın malzemeye ekleyin. Son olarak biberiye ve yoğurt suyunu da katıp karıştırın. Kabın kapağını kapayın. Buzdolabında bir kaç saat bekletin. Çıkarıp yağlı kağıda koyun, paket yapın. Kenarlarını sıkıca kapatın. 220 derecedeki fırında 30-35 dk. kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder