19 Kasım 2011 Cumartesi

Kuşkonmaz Graten tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 1 bağ kuşkonmaz

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı













Kuşkonmaz Graten


yemeğinin hazırlanışı:


Kuşkonmazların dışındaki kısmı bir sebze soyacağı yardımıyla soyun. Kök kısmından 3-4 cm’lik bölümü kesin. 20 dakika şekerli ve tuzlu suda haşlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye dizin. Zeytinyağını üzerlerine gezdirip kağıdı kuşkonmazların uçları açıkta kalacak şekilde üzerine kapatın. Önceden ızgara konumunda 200 dereceye ısıtılmış fırında uç kısımları kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder