19 Kasım 2011 Cumartesi

Lahana Roktikosu tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 3 Bağ kara lahana,

  • 500 gr. taze fasulye,

  • 1 su bardağına yakın mısır unu,

  • Yeterince tereyağı,

  • Bir fiske acı biber,

  • Ufalanmış mısır ekmeği,

  • Tuz,













Lahana Roktikosu


yemeğinin hazırlanışı:


Öncelikle lahana ve fasulyeler(fasulyeleri küçük parçalar halinde doğrayıp haşlayalım) ayrı ayrı haşlayıp süzelim. İyice yumuşamış olan lahanaları ezici yardımı ile ( karadenizliler bu alete kutali derler ) güzelce ezelim. Lahananın kaynama suyundan bir miktar tencereye koyup, azar azar mısırunu ilave ederek 5-10 dakika pişirip içine diğer malzemeleri koyalım. Kıvama gelince üzerine kızdrılmış biberli yağ gezdirip servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder