19 Kasım 2011 Cumartesi

Kekun Nasıl Yapılır?

Marketlerde un reyonlarında görmekte olduğumuz kekun, farklı markalarda satılan bir un türü. Bu un türü ile hazırlanan keklerin kabarması garanti altına alınmıştır. Özellikle dış kaynaklı bir çok tarifte bu unla hazırlanmış kek, kurabiye, kapkek gibi örneklerle karşılaşmak mümkün. Açıkçası bunu dışardan almak yerine evde hazırlamak hem mümkün hem de daha iç rahatlacı bir durum. Sonuçta içinde neler olduğunu bildiğiniz bir unu kendiniz hazırlayacaksınız. Nasıl mı? İşte böyle;

kekun Kekun Nasıl Yapılır?
1 ölçü Kekun için malzemeler:
? 1 su bardağı un (silme)
? 1 yemek kaşığı buğday nişastası (silme)
? 1 çay kaşığı tuz (silme)
? 1 çay kaşığı hamur kabartma tozu (silme)

Silme: Kullanıldığınız ölçüye gelen miktarın üstünün bıçakla alınması. Yani ölçüye sıfırlanması.

silme Kekun Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri karıştırınca kekununuz hazır demektir. Eğer tarifte 2 ölçü kekun istenirse, bu ölçüyü iki katına çıkartmak gerekiyor. Şimdiden kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder