19 Kasım 2011 Cumartesi

Kuşkonmazlı Enginar tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 4 adet enginar

  • 12 adet kuşkonmaz

  • 8-10 adet arpacık soğan

  • 1 adet limon

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • tuz

  • zeytinyağı













Kuşkonmazlı Enginar


yemeğinin hazırlanışı:


Soğanlar soyulup zeytinyağında kavrulur. enginarlar tencereye tek sıra olacak şekilde yerleştirilir. Üzerine koşkonmazlar yerleştirilir. Tuz ve şeker serpilir. Limonun suyu enginarların üzerine gelecek şekilde gezdirilir. Enginarların hizzasına gelene kadar su ilave edilip en kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat ağzı kapalı şekilde pişirilir. Tencerede soğutulduktan sonra servis tabağına alınıp ikram edilir. kaynak :devletşah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder