19 Kasım 2011 Cumartesi

Hindistancevizli Dondurma tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 4 adet yumurta sarısı

  • 2 bardak süt

  • yarım bardak şeker

  • 1 çay bardağı dolusu ağırtılmış iç badem

  • 1 kaşık şeker (hindistancevizini dövmek için)

  • 1 kahve kaşığı vanilya













Hindistancevizli Dondurma


yemeğinin hazırlanışı:


4 adet yumurtanın sarısı, hindistancevizi parçalarına şeker katılarak karıştırılır. Küçük bölümler halinde havanda dövülür. İyice inceltilir. (Bu işlem makine ile çekilerek de yapılır, o zaman şeker katılmaz). Ayrı bir kapta dört adet yumurtanın sarısı şekerle iyice karıştırılır, telle dövülür. Evvelce kaynatılan süt, azar azar malzemeler içerisine bir taraftan telle karıştırılarak dökülür. Hepsi ateş üzerine oturtulur, bir taraftan yine telle dipten, her taraftan karıştırılır. Kaynama derecesine kadar ateş üzerinde tutulur, hemen ateşten alınır. Savurarak soğutulur. Ardırdan dondurulacak kaplara dökülür, ve buzdolabının buzluğunda dondurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder