19 Kasım 2011 Cumartesi

Ebegümeci Ekmeği tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 1 kg. ebegümeci

  • 2 adet büyükçe kuru soğan

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç

  • 1 adet kesmeşeker

  • 1 çay fincanı sıcak su

  • tuz













Ebegümeci Ekmeği


yemeğinin hazırlanışı:


Ebegümecileri yıkayıp sapları ve yapraklarını 3-4 cm. boyunda doğruyoruz.Soğanı yemeklik şekilde doğrayıp zeytinyağında soteliyoruz.Doğradığımız ebegümecileri ekleyip ocağın altını kısıyoruz.Ebegümeciler önce su salıyor.Yumuşayıp saldığı suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.Sonra sıcak su ve kesme şekeri ekleyip 2- 3 dk. daha kaynatıp pirinci ekliyoruz.Tuzunu katıp pirinçler piştiğinde ocaktan alıp servis yapıyoruz.Dilerseniz yanında yoğurtla servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder