9 Ağustos 2011 Salı

Ramazanda Tüketilecek En Sağlıklı Besinler Nelerdir?

Ramazanda gün boyunca aç kalınacağı için aşırı yemek yerine, yavaş sindirilen kana geçiş hızı düşük (düşük glisemik indeksli) olan esmer tahıl ürünleri, sebze, salata gibi gıdaları tercih etmek daha doğrudur. Ayrıca; 



  • Kompleks karbonhidrat içeren ve glisemik indeksi düşük yiyecekler (kurubaklagiller,esmer ekmek, kepekli ürünler, yulaf, meyvelerden şeftali, armut)

  • Posası yüksek yiyecekler (kabuklu yenen meyveler, kuru kayısı,kuru erik ve hurma, taneli tahıl ürünleri, kurubaklagiller, taze fasulye, bezelye, ıspanak)

  • Omega 3 ve folik asitten zengin besinler (tam undan yapılmış ürünler, kahvaltılık gevrekler (müsli), kuşkonmaz, ıspanak, bezelye, domates suyu, somon ton balığı, brokoli, keten tohumu, semizotu, mercimek, ceviz, badem, somon, sardalye, uskumru ve ton balığı)

  • Yemekler sızma zeytinyağı ile yapılmalıdır.

  • C vitamininden zengin meyveler tüketilmelidir.


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder