- Kompleks karbonhidrat içeren ve glisemik indeksi düşük yiyecekler (kurubaklagiller,esmer ekmek, kepekli ürünler, yulaf, meyvelerden şeftali, armut)
- Posası yüksek yiyecekler (kabuklu yenen meyveler, kuru kayısı,kuru erik ve hurma, taneli tahıl ürünleri, kurubaklagiller, taze fasulye, bezelye, ıspanak)
- Omega 3 ve folik asitten zengin besinler (tam undan yapılmış ürünler, kahvaltılık gevrekler (müsli), kuşkonmaz, ıspanak, bezelye, domates suyu, somon ton balığı, brokoli, keten tohumu, semizotu, mercimek, ceviz, badem, somon, sardalye, uskumru ve ton balığı)
- Yemekler sızma zeytinyağı ile yapılmalıdır.
- C vitamininden zengin meyveler tüketilmelidir.
9 Ağustos 2011 Salı
Ramazanda Tüketilecek En Sağlıklı Besinler Nelerdir?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder