18 Ağustos 2011 Perşembe

İştahsızlık ve Bitkisel İştah Açıcılar

İştahsızlık hem bebekler ve çocuklar, hem de yaşlılar için çok önemli bir sorundur. Her yaş grubundan insan, iştahsızlık yüzünden çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Sağlık uzmanlarına göre bu sorunu çözmek için ilaçlara yada iştah açıcı vitaminlere yönelmek özellikle doktor onayı olmadan bilinçsizce bu ilaçları kullanmak büyük bir yanlıştır.

 

Doğada tüketilebilecek ve iştah açacak birçok bitki vardır. Yan etkisi olmadığından emin olduğunuz bir bitkiyi tüketerek iştahsızlık problemini rahatlıkla çözebilirsiniz. Fakat yinede doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Aşağıda vereceğimiz bitki ve kullanım şekilleriyle iştahsızlık probleminizi aşabilirsiniz.

 

  • Adaçayı yapraklarından elde edilen toz iştahsızlığa birebirdir.

  • Anason tohumu ve anason yağı iştah arttırır, hararet dindirir.

  • Andız otu, biber, enginar iştahsızlığa birebirdir.

  • Ceviz yapraklarından yapılan çay iştah açar.

  • Güvercin kökü, karabiber ve kantaron iştah açar ve mideyi kuvvetlendirir.

  • Kavun, kereviz, kimyon, maydonoz ve melisa otu iştah açıcıdır.

  • İştahınızı açmak için kırmızı yaban mersini meyvelerinden komposto yapabilirsiniz.

  • Kişniş iştah açmakta kullanılır.

  • 3 gram kurutulmuş kişniş ve kişniş çekirdeği 1/4 litre kaynamış suyun içinde 10 dakika bekletilir ve içilirse iştah açar.

  • Ardıç meyveleri iştah açar ve hazmı kolaylaştırır.

  • Bir kesme şekerin üzerine 5 damla lavanta yağı damlatarak yerseniz iştah açar ve hazmı kolaylaştırır.

  • Ayrıca evlerimizde her zaman bulunan soğanın da iştah açıcı etkisi vardır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder