8 Ekim 2011 Cumartesi

Elmalı Tarçınlı Kek

Malzemeler,


  • 3 Yumurta,

  • 3 Kahve fincanı şeker,

  • 4-5 Kahve fincanı un,

  • 1 Kahve fincanı süt,

  • 1 Kahve fincanı sıvı yağ,

  • 1 Limon kabuğu rendesi

  • 2 Paket kabartma tozu

  • 1 Paket vanilin

  • 1/2 Su bardağı ceviz

  • 1 Tatlı kaşığı tarçın

  • 2 Tane yeşil elma


Yapılışı,




  • Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.

  • Ardından süt ve yağı ekleyin.

  • Un, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilin ve tarçını döküp 1,2 dakika daha çırpın.

  • Ceviz ve una bulanmış elma parçaçıklarını ekleyin ve kaşıkla karıştırın.

  • Kek hamuru akışkan olmalı fakat kesinlikle cıvık olmayacak. Bu yüzden eğer un az gelirse ceviz ve elmayı katmadan önce biraz daha ekleyebilirsiniz.

  • Yağlanmış kek kalıbına döktüğünüz hamuru 170 derecede kontrol ederek pişiriniz. Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder