17 Haziran 2011 Cuma

Arnavut Ciğeri tarifi 2011











için Malzemeler :




  • 2 bas sogan

  • 1 koyun karacigeri

  • 1/2 su baradagi un

  • 1/2 demet maydanoz

  • 1.5 çorba kasigi kirmizi biber

  • 1 bardak zeytinyag (ya da misirözü yag)

  • tuz













Arnavut Ciğeri


yemeğinin hazırlanışı:


Karacigerin ince zarini soyun, sinirli kisimlarini çikarin. Daha sonra karacigeri bir tahta üzerine koyup, findik iriliginde parçalar dograyin. Bu parçalari büyük bir kabin içine koyun ve üzerine bir kasik kirmizi biber serpip iyice karistirin. 30 dakika kadar dinlendirip, ciger parçalarini önce bol una bulayin ardindan üzerindeki fazla unun dökülmesi için silkeleyin ve içinde bir bardak zeytinyagi kizdirdiginiz tavanin içine birer avuç birer avuç atin. Karistirarak yaklasik bir dakika pisirdikten sonra delikli kepçe yardimiyla yagini süzüp, servis tabagina alin. Cigerin pisiridikten sonra üzerine biraz tuz serpin. Tavadaki yagin dörtte birini alin, üzerine yarim çorba kasigi kirmizibiber koyun. Ateste iyice karistirdiktan sonra, biberli yagi cigerin üzerine gezdirip, dökün. Bu arada, ince ince dograyip, tuzla ovdugunuz soganin suyunu süzün. Sonra, temizleyip ince kiydiginiz maydanoz ve sogani karistirarak piyaz yapin ve bu piyazi servis tabaginin kenarina koyup, cigerle birlikte servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder